Behandeling
 - 

Osteopathie Genk

Bij osteopathie, een manuele behandelingswijze, richen we ons op het herstellen van bewegingsverlies van gewrichten en weefsels, waardoor het lichaam terug in balans komt.

Osteopathie

Osteopathie is een manuele behandelingswijze die bewegingsverlies van gewrichten en weefsels behandelt. Eerst wordt er onderzocht waar er een functiestoornis in mobiliteit aanwezig is en of dit bewegingsverlies een oorzaak kan zijn van je klacht(en). Dit bewegingsverlies kan op de plaats van de pijnklacht zelf zijn maar kan ook op een andere plaats in het lichaam aanwezig zijn zodat je lichaam uit balans geraakt en je klacht tot uiting komt.

Het doel van de behandeling is het herstellen van het bewegingsverlies waardoor het lichaam terug in balans geraakt.

Hieronder vind je enkele FAQ

Maak vandaag nog een afspraak en geraak zo snel mogelijk van je klachten af

Veelgestelde vragen over 
Osteopathie

Wat doet een osteopaat?

Een osteopaat onderzoekt en behandelt het lichaam met de handen, met als doel verstoringen in de structuur en functie van het lichaam te identificeren en te corrigeren. Dit kan onder meer manipulatieve technieken, zoals mobilisatie en manipulatie van gewrichten, omvatten, evenals massage en stretching.

Voor welke klachten kan ik naar een osteopaat gaan?

Osteopathie kan effectief zijn bij een breed scala aan klachten, waaronder rug- en nekpijn, hoofdpijn, sportblessures, spijsverteringsproblemen, en andere musculoskeletale aandoeningen. Het kan ook worden gebruikt als een aanvullende behandeling bij chronische aandoeningen.

Hoe verloopt een typische osteopathische behandeling?

Een osteopathische behandeling begint meestal met een uitgebreid vraaggesprek en lichamelijk onderzoek om de specifieke klachten en mogelijke oorzaken te identificeren. Vervolgens zal de osteopaat manuele technieken gebruiken om verstoringen in het lichaam te behandelen en de algehele gezondheid te bevorderen.

Is osteopathie veilig?

Over het algemeen wordt osteopathie beschouwd als veilig wanneer uitgevoerd door een goed opgeleide en ervaren osteopaat. Zoals bij elke vorm van behandeling kunnen er echter bijwerkingen optreden, zoals tijdelijke stijfheid of spierpijn na een behandeling.

Hoe vaak moet ik osteopathie ondergaan?

De frequentie van osteopathische behandelingen kan variëren, afhankelijk van de aard en ernst van de klachten, evenals de reactie van het individu op de behandeling. Een osteopaat zal meestal een behandelplan opstellen dat is afgestemd op de specifieke behoeften van de patiënt.

Start nu met het aanpakken van jouw problematiek en zorg voor een sneller herstel

Bij telefonisch contact kijken we direct voor het eerstvolgende vrije moment.

Kinepraktijk RESET in Genk.